Έγχυση Κολλαγενάσης, χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος Δρ Ιωάννης Ζούμπος
ypiresies-eikona-1
ypiresies-eikona-2

Διαδικασία

Η έγχυση κολλαγενάσης είναι καλύτερο να γίνεται υπό περιοχική αναισθησία (penile block). Είναι πολύ σημαντικό πριν τη χορήγηση ο Ανδρολόγος να κάνει πρόκληση στύσης με ενδοσηραγγώδη έγχυση αγγειοδραστικής ουσίας, ώστε να εντοπίσει το ακριβές σημείο της μέγιστης κάμψης. Το σημείο αυτό μαρκάρεται με μόνιμο μαρκαδόρο ώστε να μη χρειάζεται η διαδικασία αυτή να γίνεται σε κάθε έγχυση.

Η ένεση της ουσίας γίνεται πολύ σιγά σε όλο το μήκος της πλάκας καθώς ο Ανδρολόγος αποσύρει τη βελόνα, που έτσι δημιουργεί ένα τούνελ μέσα στην πλάκα. Σχεδόν πάντα η ένεση Xiapex™ συνοδεύεται από ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες τοπικού χαρακτήρα (πόνος, οίδημα, εκχύμωση). Για την αποφυγή του οιδήματος και αιματωμάτων το πέος καλό να περιδένεται σφιχτά μετά την ένεση.

Σπανιότερα (<4%) μπορεί να παρατηρηθούν σοβαρές επιπλοκές (μεγάλο αιμάτωμα, νέκρωση δέρματος, ρήξη σηραγγωδών σωμάτων) που απαιτούν κατάλληλη αντιμετώπιση από τον Ανδρολόγο.

Η χορήγηση του φαρμάκου διενεργείται μόνο από πιστοποιημένους Ανδρολόγους που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση του προϊόντος, ενώ η πρώτη ένεση θα πρέπει να διενεργείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Η έγχυση κολλαγενάσης σε κλινικές δοκιμές φάνηκε να βελτιώνει την πεϊκή κάμψη στο 60,8% των ασθενών.

Καλέστε τον χειρουργό ουρολόγο – ανδρολόγο Δρα Ιωάννη Ζούμπο στο 2310 915 999 για να κλείσετε ραντεβού,
να συζητήσουμε το ζήτημα που σας απασχολεί και να σας προτείνει την ενδεδειγμένη θεραπεία και λύση!